Fri retur i 30 dagar
visa detaljer
Fri frakt vid köp över 1199 kr
visa detaljer

Hur väljer jag rätt skostorlek?

Innersulors längd kan vara olika hos olika skoproducenter därför utgör denna tabell endast en allmän rådgivning.

„Visa mig dina skor så säger jag om de passar dig !”

 

Kommer ni ihåg Askungens historia? Det gör ni säkert ja, för vem har inte varit med om något liknande… Men låt oss komma till sagans kärna, närmare till den stund då Askungen måste lämna balen strax före midnatt i all hast och tappar bort sin pumpsko i kaoset. Varför? Är det bara för att historien om denna vackra tjej ska sluta lyckligt? Eller var orsaken kanske annorlunda: hon tappade bort sin sko för att passformen var dålig?

 

Tänker du på att skaffa nya skor? Köp dem hos oss! Du kommer inte att ångra det!

 

Vi har sammanställt tre grundläggande regler som du bör följa för att ta rätt beslut och vara nöjd med dina skor.

 

Regel nr 1: fortsätt köpa samma storlek som du redan köpt av ett visst märke – denna storlek är säker och beprövad vad gäller detta märke.

 

Regel nr 2: mät innersulans längd*

 

Regel nr 3: mät noga din fots längd*

 

  • nägg ett papper på golvet och sätt ner en bar fot på det (det är bra om hälen ställs mot en vägg och skapar rät vinkel mellan hälen och underlaget).
  • rita av din fot.
  • gör på samma sätt med din andra fot.
  • mät båda fötters längd i centimeter (mät fötter längs en rak linje från hälarnas mitt till den längsta tån), se: bild nr 1.
  • utgå alltid från den längre fotens längd.
  • Lägg 0,75 till 1 cm fri utrymme.

 

 

*Anpassa ditt resultat på innersulans längd (regel nr 2) eller fotens längd (regel nr 3) till vår tabell – den tar hänsyn till olika modeller.

 

Vad mer är värt att tänka på?

 

  • Mät inte din fot på morgonen då foten är utvilad och mätningen kommer inte att vara precis. Mät fötter alltid senare på eftermiddagen eller på kvällen.
  • Vi köp av skor ta alltid själv beslut för att det ska vara dina skor. Vid problem kan du alltid fråga en av våra försäljare – experter på området.
  • Om det visar sig att skorna inte är rätt anpassade kan du alltid byta eller returnera dem.

 

Vi tror på att dessa tre regel kommer att hjälpa dig välja skor som inte bara blir en fin prydnad på benen utan även bidrar till komfort varje dag.